Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Reteta Desert ornamental

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 3h 
patri03 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Se bat albusurile, se adauga zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom si se mai bat pana cand compozitia capata un aspect lucios. Se unge o tava cu u

ingrediente

   4 albusuri
   o cana de zahar
   o lingurita de esenta de rom
   300 g mandarine din compot
   4 linguri de gem de caise
   250 g inghetata de vanilie
   18 fursecuri rotunde cu stafide
   o lingura de unt

mod de preparare

Se bat albusurile, se adauga zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom si se mai bat pana cand compozitia capata un aspect lucios. Se unge o tava cu unt, se tapeteaza cu faina si cu ajutorul unui cornet, se asaza cercuri cu diametrul de aproximativ cinci centimetri. Se introduce tava in cuptorul incins si se coace, tinand usa cuptorului intredeschisa, ca sa nu se arda, timp de 40-45 de minute. Cand sunt gata, se desprind din tava cu grija si se Iasa la racit.


Se ung fursecurile cu gem de caise. Se fixeaza pe fiecare fursec cate un cerc de bezea, care se unge si el cu gem. Deasupra se fixeaza al doilea cerc, iar in mijloc se asaza doua feliute de mandarine din compot si se umple golul cu inghetata de vanilie.
Se poate servi cu frisca.





Alte retete dulciuri recomandate





Ciocolata de casa


Tarta cu fructe


Tiramisu
Incearca si Betisoare cu nuca
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ornamental" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.