Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Reteta Felie de energie cu cereale integrale si ulei de cocos

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 59m 
Carmen Nemeth postat de
Postat pe: 03-08-2017
Adaugă în cartea de bucate
Pentru dimineți în forță!
Este vară, zile lungi și călduroase, dorim să profităm din plin de soarele de afară, de fiecare minut al zilei, astfel, pe lângă meniuri ușoare și hrănitoare, am pregătit familiei un desert plin de energie și vitalitate.

ingrediente

10 portii

   500 g cereale integrale
   200 g perle tapioca
   200 g miez de nucă măcinată
   150 g mix de semințe ( semințe de floarea soarelui
   semințe de dovleac
   semințe de in
   semințe de susan )
   50 g fulgi de nuca de cocos
   50 g stafide
   1 l lapte
Pentru blatul de pandispan :
   4 ouă
   2 plicuri de zahar vanilat
   1 praf de copt
   150 g zahar tos
   150 ml ulei de cocos
   200 g faina
   sare

mod de preparare

 Prima data se pun la inmuiat cerealele integrale in 700 ml lapte si separat perlele tapioca in 300 ml lapte, 30 de minute. Amestecam din cand in cand. Cerealelor le adaugam si stafidele.
Dupa trecerea celor 30 de minute, pregatim blatul.
Albusurile se mixeaza spuma cu un strop de sare. Adaugam zaharul tos putin cate putin, mixand in continuare. Punem si vanilia. Albusurile spuma trebuie sa aiba o consistenta cremoasa, dar sa nu curga.
Adaugam galbenusurile pe rand, praful de copt stins cu o lingura de lapte si uleiul de cocos pe care l-am topit in prealabil la foc mic cateva secunde si l-am lasat sa se raceasca.
Am pus mixerul deoparte si am incorporat faina in aluat, putin cate putin, folosind o lingura de lemn, astfel nu am scos aerul din aluat.
Am amestecat cerealele cu perlele tapioca si cu o lingura mare am inceput sa incropesc amestecul in blat, in continuare amestecand incet.
Am adaugat nucile sfaramate, miezul de nuca macinat, fulgii de nuca de cocos si mixul de seminte.
Am uns o tava cu ulei de cocos si am tapetat-o cu faina.
Am turnat amestecul obtinut, l-am dispersat pe toata suprafata tavii cu o spatula si am presarat merisoarele.
Am copt 60 minute la foc mic, in cuptorul preincalzit.
Se lasa sa se raceasca si se feliaza dupa preferinte.

Un mic dejun ideal cu o cana de lapte sau gustarea delicioasa de la ora 10.

Incearca si Biscuiti cu cacao
Daca ti-a placut reteta noastra "Felie de energie cu cereale integrale si ulei de cocos" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.