Ferma vesela de fursecuri

Ferma vesela de fursecuri este de fapt obtinuta din aluat d eturta dulce, ornata frumos. Pana la urma prezentarea face totul nu-i asa?

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Ferma vesela de fursecuri

Ingrediente

  • Turta dulce:
  • 5½ cani faina
  • 1 lingurita ghimbir
  • 2 lingurite bicarbonat
  • 1½ lingurita condimente pentru turta dulce(all spice)
  • 1 lingurita sare
  • 2 cani zahar brun
  • 200 g unt/margarina
  • moale
  • o jumatate de cana de sirop de porumb brun
  • 2 oua
  • Royal icing (va trebui dublata reteta
  • pentru ferma!!!)
  • 1 albus la temperatura camerei
  • 2 cani zahar pudra cernut
  • o lingurita esenta migdale
  • Ferma:
  • 1 portie aluat turta dulce
  • 2 portii royal icing
  • coloranti
  • nuca de cocos rasa
  • bombonele tari

Mod de preparare

Pentru turta dulce se amesteca faina cu ghimbirul, bicarbonatul, sarea si condimentele (cuisoara, scortisoara, nucsoara). Amestecam zaharul brun si untul pana devine pufos, adaugam siropul si ouale si apoi treptat, faina. Amestecam bine, acoperim si lasam la rece 2h, sau pana se intareste. Royal icing (va trebui dublata reteta, pentru ferma!!!) Batem albusul spuma pana formeaza varfuri, adaugam treptat 2 cani zahar pudra cernut si esenta de migdale. Amestecam la viteza mica pana devine cremos, apoi marim viteza la maxim si amestecam pana se intareste.

Ferma: Impartiti aluatul in 4 parti egale. Intindeti o parte direct in tava, in foaie de 0,6 cm grosime. Taiati 6 bucati de 7x15 cm, lasand 1,25 cm intre bucati. Taiati pe una din laturile mari, in zigzag, maxim 2,5 cm- marginea de de deasupra a gardului. Coaceti 10-12 minute, la 190 gradeC, sau pana se coloreaza marginile. Raciti complet pe gratar. Intindeti si a2a bucata in foaie de 0,6 cm grosime, tot in tava, taiati 4 bucati de 7x15 cm si 2 patrate de 7,5 cm. Coaceti si raciti complet. Intindeti cele 2 bucati ramase in foaie de 0,3 cm grosime si taiati cu formele, animalele. Coaceti, raciti.

Decorati cu royal icing si bombonele, ca in foto. Acoperiti o bucata de carton de 50 cm, cu hartie decorative si folie. Puneti icing intr-o punga, taiati putin si trasati dungi subtiri pentru a delimita "bucatile de lemn” de la gard. Asamblati gardutul punand icing pe baza si fiecare latura. Folositi 2 bucati mici pentru a forma portile. Lipiti cu icing, in asa fel incat animalele sa se sprijine de gard sau de alte animale. Presarati cocos colorat verde pentru iarba, in jurul picioarelor animalelor. Veti obtine 24 animalute si gardul.


Se servesc ca atare, langa o cana cu lapte sau cacao. Reteta Ferma vesela de fursecuri a fost propusa de PaulaM Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forumul culinar.ro
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Supa crema de legume si  linte
4
Supe si ciorbe

Supa crema de legume si linte

supa crema pentru zile reci

Supa crema de legume si linte
Ciorba de vacuta
5
Ciorbe

Ciorba de vacuta

O reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa

Ciorba de vacuta
Parteneri
Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea
Bucataras.RO

Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea

Daca va spun ca sunt minunate aceste briose, ma credeti? Poate este greu sa va dati seama din poze ca este asa cum zic eu,...

Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!