Se amesteca oul cu zaharul vanilat si cu coaja de lamaie, dupa care se adauga untul, pe urma zaharul, se mai amesteca cu mixerul un pic, dupa care ada
Se amesteca oul cu zaharul vanilat si cu coaja de lamaie, dupa care se adauga untul, pe urma zaharul, se mai amesteca cu mixerul un pic, dupa care adaugam marzipanul taiat in bucatele si amestecam pana obtinem o pasta fina.
Adaugam faina putin cate putin si mai mixam pana se amesteca bine si faina. Punem aluatul pe o folie de aluminiu,impachetam frumos si punem in frigider pt juma de ora.
Dupa juma de ora ,se scoate aluatul din frigider si se intinde intre doua foi de copt. De aici vine partea unde aveti nevoie de rabdare.
Se intinde o foaie de cca 3-4 mm grosime. Se ia foaia cu tot cu hartia de copt si se pune in tava unde se decupeaza formitele dorite.
Dupa ce ati terminat de decupat se iau marginile de aluat cu grija, cu ajutorul unui cutit ascutit sau cu o scobitoare.
Se baga tava in cuptorul incalzit dinainte la 175gr,pt aproximativ 8 minute. Nu trebuie sa se rumeneasca.
Pana se racesc fursecurile pregatim crema din ingredientele de mai sus.
Se mixeaza toate in ordinea in care le-am enumerat si puneti zeama de lamaie dupa gust.
Se lipesc fursecurile doua cate doua cu crema pusa in strat subtire.
Eu le-am glazurat cu glazura de lamaie.
Sunt un pic tari in ziua cand le faceti, dar le-am pus in doza de plastic si a doua zi au fost tare bune.
Pofta buna!
Reteta Fursecuri cu lamaie a fost propusa de petunie pe forum culinar.ro
Alte retete de fursecuri gasiti aici:
Stelute si inimioare cu banane,
Spitzbuben - fursecuri de craciun,
Trandafirasi
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataO prajitura absolut delicioasa. Nicio zi fara ciocolata!
Prajitura cu mascarpone si ciocolataIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii