Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Reteta Fursecuri fragede cu gem de portocale

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 15m 
gatire reteta 20m 
Anca Roman postat de
Postat pe: 16-02-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Fursecuri americane cu ciocolata (reteta video)"
 
Aproape intotdeauna am o cutie cu fursecuri facute in casa si de fiecare data cand ma apuc de facut incerc sa combin alte arome si sa le fac in forme cat mai diferite pentru a fi interesante pentru toti. Aceasta reteta este una aromata cu dulceata de kumquat. Dulceata am cumparat-o din Corfu acum cativa ani si nu am folosit-o pana acum. Fructele de kumquat au aroma de portocale doar ca sunt mai mici. In reteta am scris dulceata de portocale pentru ca aceasta este mai la indemana pentru oricine.

ingrediente

4 portii

   250 g faina alba
   150 g unt
   80 g zahar pudra
   1 galbenus
   2 linguri dulceata de portocale
   un praf de sare
   1/2 plic praf de copt
Pentru glazura:
   100 g ciocolata
   50 ml lapte

mod de preparare

Untul moale, cu un praf de sare, zahar si dulceata de portocale se mixeaza, adaugam galbenusul si omogenizam. Se adauga faina si se omogenizeaza. Aluatul trebuie sa fie destul de moale si sfarmicios. Se formeaza biscuiti sub forma dorita, dar nu o sa puteti intinde aluatul. Eu am folosit un pos cu dui mare dar se pot face bilute cu mana. Se pun in tava si se coc la foc mediu pentru 15-20 minute. Se scot din cuptor si se lasa la racit dupa care se decoreaza cu glazura: ciocolata si laptele se pun intr-un vas direct pe foc si se amesteca pana cand se topeste. Fursecurile se pot pune cu capetele in glazura sau cu un creion de ornat se pot trage linii pe ele.
Incearca si Covrigei cu vanilie
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu gem de portocale" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.