se pot pastra in cutie de metal pentru mai multe zile, raman fragede si proaspete
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Mixam ouale cu zaharul, praful de sare si untul. Adaugam praful de copt si esenta de vanilie. Incorporam faina, vom obtine un aluat gras, ferm. Pe masa de lucru presaram pudra de cacao, apoi trecem aluatul peste pudra, ne jucam astfel putin cu el, pana obtinem un efect marmorat. Dam aluatul la rece pentru 1 ora. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Intindem aluatul pe masa de lucru infainata in strat de 1/2cm. Decupam fursecurile in formele dorite, apoi le asezam in tavi captusite cu folie de teflon sau hartie de copt. Dam tavile la cuptor pentru 20 minute, apoi scoatem fursecurile pe un gratar la racit. Pentru glazura topim ciocolata in frisca lichida la foc mic intr-o craticioara. Ungem fursecurile cu glazura, apoi le decoram dupa inspiratie cu fistic, bombonele colorate si cristale de zahar. Pofa buna!
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataPrăjitura cu gem de prune și aluat răzuit, este una din prăjiturile copilăriei pe care ne-o prepara mama, cu gem de...
Prajitura cu gem de prune si aluat razuitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii