Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Reteta Fursecuri papuci

portii reteta 11 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 10m 
sufletista postat de
Postat pe: 07-01-2018
Adaugă în cartea de bucate
retete de iarna

ingrediente

11 portii

   Fursecuri
   230 g unt
   5 linguri apa
   2 linguri otet
   200 g zahar
   500 g faina
   un praf de sare
   vanilie
   coaja de portocala
   Crema
   250 g zahar
   200 ml lapte
   2 -3 linguri cacao
   200 g unt
   esenta de rom
   Glazura
   4 linguri apa
   4 linguri zahar
   1 lingura cacao
   1 cubulet unt
   nuca de cocos

mod de preparare

Mixam untul cu zaharul si sarea, esenta de vanilie, coaja de portocala, adaugam cate 1-2 linguri de apa care am amestecat-o cu otet, 2-3 linguri faina. Mixam bine, alternand apa cu faina pana ce se termina. La final, framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.


Formam suluri cam de grosimea unui deget, taiem bucati de cca. 4-5 cm lungime pe care le vom presa usor cu furculita.


Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incalzit, cca. 15 min, le lasam sa se raceasca complet inainte sa le umplem cu crema.



Intr-un vas adaugam laptele, cacaua, zaharul, lasam sa fiarba cca. 25 min pana ce se ingroasa usor, luam de pe foc si adaugam untul taiat cubulete, amestecam si lasam sa se raceasca complet.


Pentru glazura adaugam toate ingredientele intr-un vas, punem pe foc pana ce se topeste zaharul, lasam sa se raceasca.


Lipim cate 2 fursecuri, presam usor pentru a se indeparta excesul de crema care poate iesi prin parti.


Inmuiem fiecare fursec cu varful in glazura si apoi prin nuca de cocos.


Le lasam pe o suprafata dreapta (tava/gratar) pana ce se intareste glazura.

Incearca si Pesmeti tigarete
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri papuci" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.