Fursecuri su stafide este o reteta de prajituri pentru care aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: stafide, faina, zahar, unt, oua, esente
Se lasa untul sa se inmoaie la temperatura camerei.Stafidele se lasa la inmuiat in rom. Frecam galbenusurile cu zaharul, pana cand acesta se topeste. Adaum untul, esenta, praful de sare,faina si la sfarsit albusurile batute spuma.
Incorporam si stafidele, pe care le scurgem. Omogenizam bine. Cine doreste poate inlocui stafidele cu nuca.
Tapetam o tava cu hartie de copt si cu o lingurita sau un sprit cu varful larg punem gramajoare din aluat, la distanta deoarece acestea se vor mai intinde. Coacem circa 15 minute, pana se rumenesc usor marginile.
Le putem orna cu ciocolata topita sau cu zahar pudra.
Sunt ideale la o ceasca de cafea ori ceai cald.
Alte retete recomandate:
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradSimplu, bun si aromat. Ce iti poti dori mai mult de atat de la un desert?
Lasagna dulce, cu branza si visineIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii