Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Gogosi cu crema (chox-uri)

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h:30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se pune untul si sarea in apa, se pun la foc si se lasa pina incepe sa clocoteasca. Se adauga faina toata odata, amestecindu-se bine sa nu se faca coc

ingrediente

   250 g faina
   100 g unt
   ¼ l apa
   4-5 oua
   sare
   Crema de vanilie: 1 litru lapte
   4-6 oua
   250-300 g zahar
   150 g faina (sau 9-10 linguri rase de faina)
   1 baton vanilie
   1 lingurita unt

mod de preparare

Se pune untul si sarea in apa, se pun la foc si se lasa pina incepe sa clocoteasca. Se adauga faina toata odata, amestecindu-se bine sa nu se faca cocoloase. Se lasa sa se raceasca, se adauga ouale unul cite unul si se amesteca. Se toarna cu cornetul sau cu lingurita bucati rotunde, in forma de melc, in tava neunsa. Se coc la foc potrivit ca sa creasca bine. Coapte, se scot, se lasa sa se raceasca si se umple cu crema de vanilie sau de ciocolata, facindu-li-se o gaura in fund. Crema de vanilie se pregateste astfel: se amesteca galbenusurile, zaharul si faina la care se adauga putin cite putin lapte clocotit, amestecindu-se bine. Se fierbe la foc iute, pina ce se ingroasa bine, amestecindu-se cu telul ca sa nu se prinda. Cind crema este aproape gata se adauga batonul de vanilie, albusurile batute spuma si untul.

Incearca si Fursecuri cu gem de piersici
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu crema (chox-uri)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite