Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Reteta Islere cu crema de ciocolata

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 1h 
geogia postat de
Postat pe: 22-12-2017
Adaugă în cartea de bucate
Retete de iarna.

ingrediente

10 portii

Pentru aluat:
   240 g faina
   100 g nuca macinata
   100 g zahar pudra
   180 g unt
   o lingura mare de smantana
Pentru crema:
   200 ml smantana pt frisca
   30 g unt
   180 g ciocolata cu lapte

mod de preparare

Mixam untul moale cu zaharul pudra, adaugam smantana mixand in continuare, apoi nuca macinata si faina. Amestecam bine compozitia si o dam la rece pentru o ora.
Dupa ce scoatem de la rece ,intindem coca, nu foarte subtire si taiem discuri mici. Daca este nevoie mai adaugam putina faina.Asezam discurile de coca in tava cu hartie de copt si introducem in cuptorul incins pana se rumenesc usor.
Pentru crema de ciocolata punem toate ingrdientele intr-un vas pe foc. Eu le pun intotdeauna pe ochiul cel mai mic de la aragaz si amestec pana se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca, apoi introducem la frigider pentru 2 ore, apoi o mixam pana devine o crema pufoasa.
Eu le-am umplut cu crema de ciocolata si cu gem. Le-am servit pudrate cu zahar.
Sunt atat de buneeee.Se topesc in gura.
Incearca si Fursecuri linzer
Daca ti-a placut reteta noastra "Islere cu crema de ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.