Lebede indragostite

Lebedele indragostite sunt o adaptare pentru Valentine's a celebrelor prajituri eclere, cu crema fina si frisca. Sunt prajituri gustoase si aspectuoase.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Lebede indragostite

Ingrediente

  • Coji de eclere:
  • 150ml ulei
  • 300 ml apa
  • 200 gr faina
  • 9 oua mai mici
  • sare
  • Crema:
  • 1
  • 300ml lapte
  • 250 gr faina
  • 450 gr zahar
  • 5 oua
  • zahar vanilat bourbon
  • sare
  • Decor:
  • 300 ml frisca
  • 100 gr zahar pudra
  • esenta vanilie
  • zahar pudra vanilat
  • topping fructe de padure
  • topping ciocolata

Mod de preparare

Preparare coji de eclere:

Se pune la fiert apa cu uleiul si sarea, iar cand da in clocot se adauga faina in bloc si se amesteca. Se lasa sa se racoreasca si se adauga ouale unul cate unul pana se incorporeaza toate. Turnam compozitia cu ajutorul unui pos cu sprit in forma de inimioare umplute . Se coc la foc iute timp de 13 min apoi se da flacara la mic pana capata o culoare aurie.

Tot din aceasta compozitie cu ajutorul unui varf mic turnam si gaturile lebedelor sub forma litere S.

Crema:

Un litru de lapte se pune la fiert iar restul se amesteca cu faina, 300 gr zahar, sarea si ouale mai putin doua albusuri care le batem separat cu 150 gr zahar si zaharul vanilat bourbon. Cand a fiert laptele se toarna peste celelalte ingrediente si se fierb impreuna pana devine ca o mamaliga. Dupa ce crema s-a racorit putin se adauga albusurile batute spuma si se incorporeaza.

Asamblare:

Dupa ce cojile s-au racit se taie pe din doua, se toarna pe ele crema cu ajutorul unui pos cu sprit dupa care punem un strat de frisca batuta (indulcita cu zahar si aromatizata cu esenta de vanilie) tot cu ajutorul posului cu sprit. Se aseaza gatul lebedei si aripioarele apoi se pudreaza cu zahar pudra vanilat. Din topping-ul de ciocolata si fructe de padure formam doua cercuri imitand lacul si asezam lebedele una in fata celeilalte.


Pofta buna! Reteta Lebede indragostite a fost propusa de lorynov pe forum culinar.ro  si este perfecta pentru Valentine's.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Tartă cu praz, pui, ciuperci, măsline verzi umplute cu anșoa
Bucataras.RO

Tartă cu praz, pui, ciuperci, măsline verzi umplute cu anșoa

”Quiche, in bucataria franceza, este o specialitate care are la baza un aluat crocant si crema de oua cu smantana sau...

Tartă cu praz, pui, ciuperci, măsline verzi umplute cu anșoa
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!