Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Reteta Maie de la Breaza

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Aceasta reteta este usor de preparat. Gasiti reteta de maie pe culinar.ro, alaturi de alte retete de dulciuri.

ingrediente

   500 gr faina
   100 ml ulei
   20 gr drojdie
   250 ml apa
   1 lingurita sare
   150 gr nuci
   100 gr zahar
   1 lingurita zahar vanilat
   1 lingurita coaja de lamaie

mod de preparare

Aceasta reteta este usor de preparat. Pentru a prepara aceasta prajitura se amesteca drojdia in putina apa calda si o lingura zahar. Se amesteca apoi cu faina, uleiul si apa ramasa, pana se obtine un aluat potrivit de tare. Se acopera cu un servet si se lasa la crescut, in loc cald. Se modeleaza apoi maie, mici ciocanele. Se lasa la crescut, apoi se stropesc cu apa calda si se presara cu un amestec de nuci macinate, zahar, zahar vanilat si coaja rasa de lamaie. Se coc la foc potrivit pana se rumenesc peste tot.


Maiele se servesc dupa ce s-au racit.

Incearca si Fursecuri batoane cu crema marshmallow
Daca ti-a placut reteta noastra "Maie de la Breaza" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.