Intr-un bol se amesteca nuca de cocos, migdalele macinate fin, mierea de albine, coaja de lamaie si un varf sare si se va obtine un amestec omgen. Fo
Intr-un bol se amesteca nuca de cocos, migdalele macinate fin, mierea de albine, coaja de lamaie si un varf sare si se va obtine un amestec omgen. Forma in care alegeti sa fie desertul, puneti folie de plastic si umplutura, in cazul meu alegand sa le fac in forme mici, am pus 2 linguri pline ochi. Presati bine de tot cu mana si impingeti usor marginile in jos creand astfel o bordura grosuta care serveste si la aspect dar si la rezistenta. Acoperiti cu restul de folie si dati la congelator. Se tine blatul la congelator si mouss-ul in frigider pana in mom servirii, cand asamblati totul, in felul acesta blatul ramane crocant si nici nu se umezeste de la mousse. Se poate face in avans chiar si cu 2-3 zile. Mouss-ul de cocos
Intr-o craticioara se pune apa si zaharul la foc sa fiarba usor. Cand zaharul s-a topit, trageti de pe foc si puneti gelatina, care a fost inmuiata inainte. Lasati sa se raceasca si turnati apoi peste laptele de cocos. Am ales sa torn amestecul in niste cescute de cafea care sa aibe circumferinta aproape egala cu mini tartele mele. Spuma nu se pune direct peste baza.
Le-am acoperit cu folie si le-am pus la frig pana s-a intarit amestecul (eu le-am lasat pana a doua zi ca n-am avut nici o graba). Am indepartat folia si iata-le, asa aratam scos si cescutele de la frigi. Cu varful cutitului am tras usor, compozitia se desprinde oricum foarte usor, puteti incerca si scufundandu-le un pic in apa calda. Apoi practic doar am rasturnat mouss-ul peste blatul de cocos. Daca va este pe gust, puteti alege orice varianta doriti, va asigur gustul e divin si nu exagerez, se simte placerea la fiecare lingurita! E light si usor de mancat, racoritor!
Alte retete cu cocos:
Desert cu cocos si capsuni pe blat de biscuiti ,
Tort de cocos cu ciocolata
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaIn fiecare an de Paste fac pasca. Anul acesta am vrut sa schimb putin ideea si am facut o pasca cu ciocolata si stafide. Este...
Pasca cu ciocolataIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii