Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Reteta Mucenici din Moldova

complexitate reteta Redusa 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Mucenici muntenesti - Reteta Video"
 
>
1kg faina, 500ml apa calduta, 40g drojdie, 4 linguri miere, 200ml ulei, 1 lingurita sare, 1 lingura zahar.

ingrediente

   1kg faina
   500ml apa calduta
   40g drojdie
   4 linguri miere
   200ml ulei
   1 lingurita sare
   1 lingura zahar.

mod de preparare



  1. Cerneti faina intr-o albioara de lemn si faceti o adancitura in mijlocul ei. Maruntiti drojdia intr-un pahar, adaugati o lingura zahar si putina apa calduta si amestecati bine. Lasati paharul la loc caldut, pana cand drojdia creste. Turnati apoi in fantanita din faina si amestecati cate putina faina cu drojdia. Turnati din cand in cand ulei cald si apa calduta, ca sa puteti framanta un aluat potrivit de tare. Aluatul face basici cand este gata de framantat. Acoperiti aluatul si puneti-l la dospit. Cand si-a dublat volumul, intindeti din el, pe o suprafata unsa cu ulei, o foaie de grosimea 1 -2 degete. Din aceasta foaie decupati opturi mari, albinute, bastonase, turtite. Puteti face snurulete impletite in trei.


  2. Coaceti la foc potrivit pe o tava unsa cu ulei. Dupa ce se scot din tava se ung uniform cu un strat de miere incalzita.



Se vor servi reci, impreuna cu familia.

Incearca si Fursecuri cu branza
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici din Moldova" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri
Alte retete cu:
mucenici moldovenesti
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.