Nucile vieneze caramelizate sunt usor de pregatit. Se foloseste miez de nuca, biscuiti, zahar si apa.
Nucile vieneze caramelizate se pregatesc asa: se pun la fiert, pe foc mic zaharul cu apa si se amesteca continuu. Se adauga apoi jumatatile de miez de nuca si se lasa la fiert pana scade apa si incep nucile sa se rumeneasca. Se sfarama biscuitii, apoi se adauga peste compoztia de caramel cu nuci. Se lasa sa scada lichidul si se rastoarna amestecul pe un platou, dupa care se intinde repede, sa nu se lipeasca nucile intre ele. Se presara cu miezul de nuca macinat.
Se servesc dupa ce s-au racit.
Alte retete de dulciuri:
Ciocolata de casa
Lapte de pasare
Placinta cu mere
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsAm avut cateva fructe care se stricau si era pacat sa le las sa se strice de tot sau sa le arunc, asa ca am facut o tarta...
Tarta cu fructe de toamnaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii