Pentru reteta de nuga glace, aveti nevoie de zahar, apa, migdale, oua, frisca, compot de fructe si nuca de cocos.
Nuga se prepara asa: se pun la topit 250gr zahar cu 100 ml apa. Se adauga apoi migdalele prajite, se amesteca bine si se rastoarna totul pe o foaie de copt. Dup;a ce s-a racit, se rupe in bucati. Separat, se mai formeaza un caramel din restul de zahar si se pune apoi in vasul de mixer impreuna cu 3 galbenusuri. Se mixeaza bine 5 minute, apoi se toarna frisca batuta. Separat se bat 3 albusuri cu putin zahar. Se pun albusurile peste crema de frisca, apoi fructele scurse bine, nuca de cocos si bucatelele de praline, amestecand de jos in sus. Se pune totul la rece pentru 5-6 ore.
Se serveste rece.
Alte retete de dulciuri:
Ciocolata de casa
Cornulete cu rahat
Chec pufos
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataM-am inspirat de la Jamila, doar ca eu am adaugat frisca si binenteles niste zmeurica proaspat culeasa. Aragazul meu inca nu...
Desert prajitura desteapta cu ciocolataIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii