Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Reteta Pandispan in forma rotunda, ceva pufos ...

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
1. Mai intai se face un sirop fiert din 11 linguri de apa si cantit. de o cana si jum. de zahar., dupa care se lasa siropul

ingrediente

   8 oua
   8 linguri de ulei
   11 linguri de apa
   1 cana si jum. de faina
   1 cana si jum. de zahar
   1plic praf de copt
   40 g portocala sau lamaie confiata
   dupa gustul fiecaruia
   1 esenta lamaie sau portocala

mod de preparare

1. Mai intai se face un sirop fiert din 11 linguri de apa si cantit. de o cana si jum. de zahar., dupa care se lasa siropul obtinut sa se raceasca.


2. Se bat apoi albusurile spuma tare cu putina sare, apoi adaugam siropul rece treptat, galbenusurile (cate unul), cele opt linguri de ulei si apoi faina cernuta si amestecata cu praful de copt. La urma se adauga portocala confiata pun aromele si esentele.


3. Turnam apoi compozitia intr-o tava rotunda (eu folosesc o tava de teflon de 22 cm diametru, vezi foto atasata ), incalzita usor in prealabil si tapetata cu unt. Se introduce la cuptor pentru 30-35 minute.


Sfatul meu este ca in primele 10 minute sa nu deschideti cuptorul si sa nu miscati vasul, pentru ca aluatul nu va mai creste apoi atat de frumos.


4. Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma.
Se aseaza apoi pe platou si se pudreaza cu zahar.





Pofta buna!





Reteta Pandispan in forma rotunda propusa de karmenn





Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Incearca si Fursecuri cu scortisoara
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan in forma rotunda, ceva pufos ..." nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.