Pentru a prepara aceasta gustoasa reteta de pesmeciori cu miere, sunt necesare urmatoarele ingrediente: miere, alcool, unt, faina.
Se pune mierea la foc lasand sa dea un clocot. Se ia de pe foc si dupa ce se racoreste bine se toarna alcoolul si se amesteca apoi cu untul sau uleiul si cu faina, avand grija ca aluatul obtinut sa fie potrivit de moale. Se bate pe planseta pana se albeste, apoi se lasa sa se odihneasca 10—15 min.
Din aluatul astfel lucrat, se ia cate o bucatica, se formeaza o perisoara cu diamertul de 5—6 cm, se aseaza pe o tava de copt unsa cu unt sau ulei si presarata cu faina si se da la cuptor la foc potrivit. Se pot pastra timp indelungat la loc uscat.
Se pot pudra cu zahar.
Alte retete recomandate:
Pesmeti cu lamaie
Pesmeti pentru ceai
Pesmeti fragezi
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajReţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.
Scovergi ardelenestiO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castanePrajitura Rudi cu afine este usor de facut si foarte gustoasa!
Desert prajitura Rudi cu afineIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii