Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Reteta Pesmeti cu vanilie si amoniac

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
moni_512 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru a prepara aceasta reteta de pesmeti cu vanilie si amoniac sunt necesare urmatoarele ingrediente: amoniac, oua, zahar pudra, baton de vanilie, faina, lapte sau smantana.

ingrediente

   3 oua
   1/2 baton vanilie
   250 g zahar pudra
   1/2 pahar lapte sau smantana
   15 g praf de amoniac
   faina cat cuprinde.

mod de preparare

Se freaca spuma zaharul cu ouale, se adauga batonul de vanilie uscat, pisat cu putin zahar, smantana si amoniacul. Se amesteca bine si se framanta cu faina un aluat potrivit de tare. Se aduna in forma de minge, se acopera cu un servet si se lasa sa stea 4—5 ore. Se imparte in doua si se intinde pe rand cate o foaie de 1/2 cm grosime. Se taie cu paharul sau cu forme speciale de pesmeciori. Se aseaza intr-o tava de copt calduta (tava nu se unge). Se coc la foc potrivit.


Acesti pesmeti pot fi serviti timp indelungat.




Alte retete recomandate:




Clatite de post




Tort diplomat




Mucenici moldovenesti

Incearca si Biscuiti cu cacao si lamiie
Daca ti-a placut reteta noastra "Pesmeti cu vanilie si amoniac" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.