Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Reteta Pesmeti deliciosi

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru pesmetii deliciosi se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc si se pune untul, care se framanta cu o parte din faina.

ingrediente

   560 g faina
   250 g unt proaspat
   150 g zahar pudra
   1 ou
   1 lingura lapte
   1 pachet praf de copt
   un praf de sare
   vanilie.

mod de preparare

Pentru pesmetii deliciosi se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc si se pune untul, care se framanta cu o parte din faina. Cand untul s-a muiat se adauga zaharul vanilat, o lingura de lapte, oul, un praf de sare si un pachet de praf de copt. Se framanta totul la un loc si se da la rece sa se intareasca. Dupa o ora, se ia jumatate din aluat, se intinde foarte subtire si se taie pesmeti de diferite forme (nu se lucreaza toata foaia odata deoarece aluatul se intinde greu). Se coc la foc potrivit si se scot din tava pe masura ce sunt gata. Din cantitatile de mai sus ies foarte multi pesmeti deliciosi, care se pastreaza la rece cateva saptamani, fara sa piarda din gust si din fragezime.


Incearca si Kurabie
Daca ti-a placut reteta noastra "Pesmeti deliciosi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.