Ingredientele pentru piscot se amesteca ca de obicei. Galbenusurile se freaca cu zahar. Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga cu grija la galb
Ingredientele pentru piscot se amesteca ca de obicei. Galbenusurile se freaca cu zahar. Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga cu grija la galbenusuri cu 16 linguri de gris. Compozitia se rastoarna intr-o tava unsa cu unt si se coace la 170°C.
Pana se coace piscotul, se fierbe 1 l de lapte cu 5 linguri de zahar si doua pachete de zahar vanilat si cand piscotul este gata se toarna fierbinte peste el, in tava. Se acopera cu folie de aluminiu pana cand prajitura absoarbe tot laptele si devine aspectuoasa si pufoasa. Nu se asteapta racirea completa, deoarece este delicioasa cu salata de fructe rece ca gheata si cu frisca.
Alte retete prajituri recomandate
Placinta cu mere
Prajitura cu prune
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.
Scovergi ardelenestiO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneEste o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.
Foi napolitana cu blat de nugaIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii