Rulouri (cornuri) cu scortisoara

Rulourile cu scortisoara sunt o reteta culinara de cornuri facute in casa incredibil de bune, delicioase si aromate.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Rulouri (cornuri) cu scortisoara

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 1 cana lapte
  • 110 g unt/margarina
  • O lingura vanilie
  • 1 lingurita sare
  • 100 g stafide-optional
  • 770 g faina
  • 1 pachet de drojdie(25 g)
  • 4 oua
  • coaja de lamaie
  • UMPLUTURA:
  • 110 unt/margarina la temperatura camerei
  • 200 g zahar
  • 2 linguri scortisoara

Mod de preparare

ALUAT:

Intr-un bol mic incalziti usor laptele cu putin unt zaharul vanilia si sarea, incalziti doar pana untul se topeste. Intre timp masurati jumatate de cantitate de faina intr-un bol , si adaugati drojdia. Adaugati amestecul de lapte cald in faina, bateti cu mixerul pana se omoginizeaza si devine pufos. Adaugati ouale pe rand, coaja de lamaie, batand in continuare adaugati si restul de faina, coaja de lamaie. Amestecati pana devine un aluat nelipicios in robotul de bucatarie daca nu framantati putin cu mana, aproape 5 min.

Lasati aluatul intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul(1-2 ore). Aici dupa o ora jumatate. Scoateti aluatul din bol si lasati sa se odihneasca 5 min.

Intre timp bateti untul cu zaharul si scortisoara cu mixerul, nu este nevoie sa se dizolve tot zaharul!

Presarati faina pe masa de lucru si dati aluatului o forma de dreptunghi de aprox 1-2 cm . Ungeti foaia cu amestecul de scortisoara si puneti si stafidele inmuiate inainte in apa calduta. Rulati. Ungeti cu putin ulei ruloul si taieti in 12 sau 18 bucati, le puneti in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasati sa se odihneasca 15 min. Le lasati in cuptor aprox 30 min.


Daca vreti le pudrati cu zahar pudra sau faceti o glazura cu zahar pudra! Pofta buna! Reteta Rulouri cu scortisoara a fost propusa de antzuka pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Briose cu ciocolata
3
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Napolitane cu cacoa si menta
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Napolitane cu cacoa si menta

ALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...

Napolitane cu cacoa si menta
Parteneri
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!