Salam de biscuiţi reţetă. Nucile se rumenesc, in cuptorul bine incins, timp de 10-12 minute Tntircandu-le din cand in cand, apoi se curata, iar miezul se da prin masina de toc
Nucile se rumenesc, in cuptorul bine incins, timp de 10-12 minute Tntircandu-le din cand in cand, apoi se curata, iar miezul se da prin masina de tocat. Biscuitii se dau si ei prin masina. Rahatul se taie in bucatele cat mai marunte si se pune intr-un vas cu putina apa, la foc mic. Se adauga peste rahat miezul de nuca si cacaua, lasand vasul pe foc, pana se topeste rahatul. Se ia vasul de pe foc, se adauga margarina, se incorporeaza biscuitii, zeama si coaja rasa de la o lamaie, o lingurita de scortisoara, romul si vanilia. Se intinde compozitia pe o planseta pudrata cu zahar si se modeleaza in forma de salam.
Se serveste rece, taiat felii.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu biscuiti, lamaie si nuca
Ciocolata de casa
Galuste cu prune
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeUsor si dietetic!!
Supa din aripioare de pui cu radacinoaseZărzăraşi sau mini papanaşi. Se fac rapid şi sunt foarte gustoşi, mai ales calzi. Eu i-am servit cu miere, dar merg cu...
Zarzarasi cu miereDupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!
Ciorba ruseasca
Comentarii