Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Reteta Scoarta de copac

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 1h:30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
1. Intr-un castron punem margarina topita , impreuna cu zaharul tos.
Dupa ce mixam margarina cu zaharul, punem galbenusurile, coaja rasa de lamaie, pr

ingrediente

   400-450 gr. faina
   2 oua
   250 gr margarina
   200 gr zahar
   1 pliculet praf de copt
   2 linguri otet
   coaja rasa de la o lamaie
   100 gr nuci
   50 gr zahar pudra
   1 lingura cacao
   1 praf de sare

mod de preparare

1. Intr-un castron punem margarina topita , impreuna cu zaharul tos.


Dupa ce mixam margarina cu zaharul, punem galbenusurile, coaja rasa de lamaie, praful de sare, faina amestecata cu praful de copt, otetul.


incepem sa amestecam cu o lingura de lemn pana obtinem un aluat nu f. usor de lucrat.


Nu se lucreaza f. usor din cauza margarinei, care-l face uleios si alunecos. Asta nu inseamna ca e imposibil de lucrat , doar ca nu se compara cu alte luaturi (ca la coronitze, trandafir, etc).


Faina puneti max 450 gr., trebuie doar sa aiba atata faina cat il puteti modela in forma de bila.





2. Se intinde cu facaletzul o foaie mai subtire, vedeti ca nu se va intinde imediat, trebuie insistat. Nu puneti faina peste foaie cand intindeti ca dupa aia se separa bucati de aluat.





3. Dupa ce se intinde foaie, se taie dreptunghiuri.





4. Dupa ce taiati foaia de luat, dupa aia o ungeti bine cu albusurile care au fost batute usor, cat sa faca putina spuma.


Peste presarati cacaoa amestacata cu zaharul pudra, apoi cu o furculita trasati linii pe toate dreptunghiurile de aluat. Apoi presarati toata nuca pisata , si peste nuca treceti cu facaletul pt a o intepeni in aluat.





5. Pe o tava tapetata cu hartie de copt, ar fi trebuit sa pun niste cilindri de metal (care sa reziste la cuptor), si pe ei sa pun bucatile de aluat, pt a se coace indoite, ca o scoartza.Am pus pe pe suluri de aluminiu.





6. Am dat tava cu scoartze la cuptor, la 175 grade, pt 30-35 min. Le verificati dupa 25-30 de min.


Dupa ce le scoateti de pe suluri, le pudrati cu zahar pudra
Pofta buna!





Reteta Scoartza de copac a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro





Alte retete cu nuci gasiti aici:


Briose cu ciocolata si nuci,


Fursecuri simple cu miere si nuci,


Coroana de nuci si crema de ciocolata
Incearca si Mini tarte cu crema de vanilie
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoarta de copac" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite