Scoarta de copac

1. Intr-un castron punem margarina topita , impreuna cu zaharul tos. Dupa ce mixam margarina cu zaharul, punem galbenusurile, coaja rasa de lamaie, pr

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Scoarta de copac

Ingrediente

  • 400-450 gr. faina
  • 2 oua
  • 250 gr margarina
  • 200 gr zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 linguri otet
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 gr nuci
  • 50 gr zahar pudra
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

1. Intr-un castron punem margarina topita , impreuna cu zaharul tos.

Dupa ce mixam margarina cu zaharul, punem galbenusurile, coaja rasa de lamaie, praful de sare, faina amestecata cu praful de copt, otetul.

incepem sa amestecam cu o lingura de lemn pana obtinem un aluat nu f. usor de lucrat.

Nu se lucreaza f. usor din cauza margarinei, care-l face uleios si alunecos. Asta nu inseamna ca e imposibil de lucrat , doar ca nu se compara cu alte luaturi (ca la coronitze, trandafir, etc).

Faina puneti max 450 gr., trebuie doar sa aiba atata faina cat il puteti modela in forma de bila.

2. Se intinde cu facaletzul o foaie mai subtire, vedeti ca nu se va intinde imediat, trebuie insistat. Nu puneti faina peste foaie cand intindeti ca dupa aia se separa bucati de aluat.

3. Dupa ce se intinde foaie, se taie dreptunghiuri.

4. Dupa ce taiati foaia de luat, dupa aia o ungeti bine cu albusurile care au fost batute usor, cat sa faca putina spuma.

Peste presarati cacaoa amestacata cu zaharul pudra, apoi cu o furculita trasati linii pe toate dreptunghiurile de aluat. Apoi presarati toata nuca pisata , si peste nuca treceti cu facaletul pt a o intepeni in aluat.

5. Pe o tava tapetata cu hartie de copt, ar fi trebuit sa pun niste cilindri de metal (care sa reziste la cuptor), si pe ei sa pun bucatile de aluat, pt a se coace indoite, ca o scoartza.Am pus pe pe suluri de aluminiu.

6. Am dat tava cu scoartze la cuptor, la 175 grade, pt 30-35 min. Le verificati dupa 25-30 de min.

Dupa ce le scoateti de pe suluri, le pudrati cu zahar pudra
Pofta buna!

Reteta Scoartza de copac a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro

Alte retete cu nuci gasiti aici:

Briose cu ciocolata si nuci,

Fursecuri simple cu miere si nuci,

Coroana de nuci si crema de ciocolata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Supa crema de fasole uscata
Bucataras.RO

Supa crema de fasole uscata

Imi plac foarte mult supele crema. De data aceasta am incercat una de fasole uscata. Am pus un timp scurt de pregatire...

Supa crema de fasole uscata
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola