Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Reteta Sfintisori de Teleorman

complexitate reteta Redusa 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Sfintisorii de Teleorman sunt gata intr-o clipita si se pot manca reci s-au calzi, dupa ce s-au impartit si la neamuri, pentru amintirea celor dusi

ingrediente

Pentru aluat:
   1 kg faina
   150ml ulei
   500ml apa
   sare
Pentru sirop:
   200g nuci macinate
   4 linguri zahar
   1 lingurita scortisoara
   coaja rasa de la o lamaie.

mod de preparare




  1. Puneti faina intr-un castron mai mare, faceti in mijlocul ei o adancitura in care puneti uleiul caldut si apa calduta in care ati dizolvat sarea. Framantati un aluat potrivit de tare, pentru a intinde din el o foaie. Decupati din foaie sfintisori cu o forma speciala.



  2. Puneti 1,5 litri apa la fiert cu putina sare. Cand clocoteste puneti in apa sfintisorii uscati, fiarbeti-i pana se inmoaie. Adaugati in apa, care trebuie doar sa acopere sfintisorii, ingredientele pentru sirop, si mai lasati-i la fiert 10 minute, cu vasul acoperit.




SE vor servi reci sau calzi, impreuna cu familia, intru pomenirea celor dusi

Incearca si Turta dulce Natalia
Daca ti-a placut reteta noastra "Sfintisori de Teleorman" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.