Untura, zaharul si zaharul vanilat se bat spuma. Se adauga mai intai albusul, iar dupa completa omogenizare a acestuia, se adauga zeama si coaja de la
Untura, zaharul si zaharul vanilat se bat spuma.
Se adauga mai intai albusul, iar dupa completa omogenizare a acestuia, se adauga zeama si coaja de lamaie, mixand bine.
Apoi se adauga faina si se amesteca totul pana la obtinerea unui aluat de consistenta destul de moale.
Aluatul se pune intr-un bol si se da la frigider pentru jumatate de ora:Dupa trecerea acestui timp, se aprinde cuptorul, fixandu-l la 180 de grade Celsius.
Pe planul de lucru presarat cu faina, se intinde aluatul in grosime de aproximativ 3 milimetri, decupandu-se cu o forma pentru prajituri - stea.
Stelutele se transfera cu ajutorul unui cutit (sunt fragile) pe tava acoperita cu hartie de copt.
Se dau la cuptorul deja incins, pentru aproximativ 10 minute - trebuie sa ramana albe.
Cat sunt fierbinti, sunt inca moi, dar pe masura ce se racesc vor capata o consitenta de biscuite fraged si crocant.
Pentru a-i finisa, am topit pur si simplu ciocolata alba rupta in bucati, impreuna cu 3 linguri de apa. Am distribuit glazura cu o lingurita deasupra biscuitilor si am presarat perlutele de zahar.
Pofta buna!
Reteta Stelute albe a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro
Alte retete de biscuti gasiti aici:
Biscuiti marmorati,
Biscuiti Cangur,
Biscuiti bicolori
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeZărzăraşi sau mini papanaşi. Se fac rapid şi sunt foarte gustoşi, mai ales calzi. Eu i-am servit cu miere, dar merg cu...
Zarzarasi cu miereAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosLimoncello este un lichior de lămâie originar din sudul Italiei (peninsula Sorrento). Cum localnicii țin mult la...
LimoncelloIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii