Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Reteta Tarta de iunie cu fragute

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tarta floarea soarelui cu spanac"
 
Aluatul:se cerne faina intr-un castron si se adauga un praf de sare.
Untul rece, taiat bucati se adauga in faina si se amesteca cu o furculita prin fa

ingrediente

   Aluat: 250 g faina
   125 g unt rece
   50 g zahar
   1 galbenus
   2-3 linguri apa rece
   1 praf de sare
   Crema de vanilie: 500 ml lapte
   100 g zahar
   1 baton de vanilie
   2 oua
   50 g faina ( sau 2 linguri de amidon)
   Crema cu fragute: 300-400 g fragute din care se opresc cam 100 g pt decor
   300 g smantana grasa dulce
   zahar dupa gust sau frisca vegetala
   2 plicuri de gelatina rosie pentru decor

mod de preparare

Aluatul:se cerne faina intr-un castron si se adauga un praf de sare.


Untul rece, taiat bucati se adauga in faina si se amesteca cu o furculita prin faramitarea untului.


Se adauga zaharul, galbenusul si apa rece si se amesteca rapid cu mana, fara a insista. Se formeaza o bila de aluat ce se infoliaza si se lasa la rece aprox 1 ora.


Se intinde foaia dupa forma in care se coace tarta, se ia pe sucitor si se aseaza in tava neunsa (are destul unt in compozitie si nu se va lipi) si se inteapa cu furculita din loc in loc. Deasupra se pune pe o foaie de copt fasole uscata, sare mare, linguri de metal pt a coace orb aluatul si pt a nu se umfla.


Se introduce in cuptor incins la 180 grade ( treapta 3/ foc potrivit) pt 30 de minute ( pana la rumenirea usoara a aluatului ). Aluatul copt se lasa la racorit pana se prepara crema de vanilie.





Crema de vanilie:se poate inlocui cu o crema preparata la plic dar se poate prepara in casa, cu oua, lapte , baton de vanilie.


Laptele se pune la fiert cu zaharul si cu bobitele de vanilie si batonul despicat (pt mai multa aroma).


Separat se amesteca ouale cu faina (amidonul) si se toarna laptele fierbinte, cate putin, amestecand rapid.


Se strecoara inainte de a pune pe foc pt a nu face cocoloase si pt a indeparta teaca de vanilie.


Se pune pe foc mic, amestecand continuu pana incepe sa faca bulbuci (asa se constata inchegarea).


Se toarna crema calduta peste aluatul copt si se da la rece pana se prepara crema de smantana cu fragute.





Crema de smantana cu fragute: se zdrobesc fragutele si se adauga in smantana batuta cu zaharul pudra.


Se aseaza peste crema de vanilie si deasupra se pun fragutele oprite pt decor.


Deasupra, din doua plicuri de gelatina rosie pt decor si apa conform instructiunilor de pe plic, se face un jeleu care se toarna caldut pt finalizarea tartei.
Reteta Tarta de iunie cu fragute a fost propusa de Anomiss





Alte retete: Deliciu sfaramicios cu fructe de padure; Visine la plic





Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Incearca si Ferma vesela de fursecuri
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de iunie cu fragute" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite