Aluatul:se cerne faina intr-un castron si se adauga un praf de sare. Untul rece, taiat bucati se adauga in faina si se amesteca cu o furculita prin fa
Aluatul:se cerne faina intr-un castron si se adauga un praf de sare.
Untul rece, taiat bucati se adauga in faina si se amesteca cu o furculita prin faramitarea untului.
Se adauga zaharul, galbenusul si apa rece si se amesteca rapid cu mana, fara a insista. Se formeaza o bila de aluat ce se infoliaza si se lasa la rece aprox 1 ora.
Se intinde foaia dupa forma in care se coace tarta, se ia pe sucitor si se aseaza in tava neunsa (are destul unt in compozitie si nu se va lipi) si se inteapa cu furculita din loc in loc. Deasupra se pune pe o foaie de copt fasole uscata, sare mare, linguri de metal pt a coace orb aluatul si pt a nu se umfla.
Se introduce in cuptor incins la 180 grade ( treapta 3/ foc potrivit) pt 30 de minute ( pana la rumenirea usoara a aluatului ). Aluatul copt se lasa la racorit pana se prepara crema de vanilie.
Crema de vanilie:se poate inlocui cu o crema preparata la plic dar se poate prepara in casa, cu oua, lapte , baton de vanilie.
Laptele se pune la fiert cu zaharul si cu bobitele de vanilie si batonul despicat (pt mai multa aroma).
Separat se amesteca ouale cu faina (amidonul) si se toarna laptele fierbinte, cate putin, amestecand rapid.
Se strecoara inainte de a pune pe foc pt a nu face cocoloase si pt a indeparta teaca de vanilie.
Se pune pe foc mic, amestecand continuu pana incepe sa faca bulbuci (asa se constata inchegarea).
Se toarna crema calduta peste aluatul copt si se da la rece pana se prepara crema de smantana cu fragute.
Crema de smantana cu fragute: se zdrobesc fragutele si se adauga in smantana batuta cu zaharul pudra.
Se aseaza peste crema de vanilie si deasupra se pun fragutele oprite pt decor.
Deasupra, din doua plicuri de gelatina rosie pt decor si apa conform instructiunilor de pe plic, se face un jeleu care se toarna caldut pt finalizarea tartei.
Reteta Tarta de iunie cu fragute a fost propusa de Anomiss
Alte retete: Deliciu sfaramicios cu fructe de padure; Visine la plic
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaPentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macPastele nu sunt numai bune și pe placul multora, ci și ușor și rapid de preparat, pentru a face mâncăruri...
Farfalle cu șuncă și cașcaval, la cuptorIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii