Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Reteta Tartine cu vanilie si capsuni

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:5m 
juliet postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
1. Se incalzeste cuptorul la 180 °C.
2. Se separa ouale. Se bat albusurile bezea, cu suc si coaja de lamaie si 125 g zahar.
3. Se inglobeaza galbe

ingrediente

   5 oua
   1 lingurita coaja de lamaie rasa
   1 lingurita suc de lamaie
   220 g zahar
   155 g faina
   1 varf de cutit praf de copt
   1 baton de vanilie
   400 ml lapte
   4 galbenusuri
   350 ml frisca
   400 g capsuni

mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180 °C.


2. Se separa ouale. Se bat albusurile bezea, cu suc si coaja de lamaie si 125 g zahar.


3. Se inglobeaza galbenusurile, apoi 125 g faina amestecata cu praf de copt.


4. Se asaza compozitia intr-o forma pentru tarte cu fructe (Ø 26 cm) unsa si pudrata cu pesmet; se coace la cuptor cca 25 minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca.


5. Se cresteaza pe lung batonul de vanilie, se scoate miezul cu varful cutitului si se dau amandoua in fiert, in lapte. Se indeparteaza batonul de vanilie.


6. Se bat 4 galbenusuri cu 60 g zahar si se inglobeaza restul de faina.


7. Se toarna laptele cu vanilie, fierbinte si se inglobeaza atent.


8. Se toarna compozitia intr-o oala si se lasa la foc moale, amestecand continuu pana ce se ingroasa, dar nu trebuie sa fiarba!


9. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, amestecand.


10. Se bate frisca, 1/2 din cantitate se inglobeaza in crema si se asaza pe blat.


11. Se da la frigider cca 2 ore. Apoi se asaza deasupra capsunile taiate bucati.


12. Se prepara gelatina


13. Se toarna glazura pe tort si se la sa sa se intareasca.


14. Se decoreaza tortul cu restul de frisca.
Incearca si Visine la plic
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartine cu vanilie si capsuni" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite