Trandafirasi

1. Intr-un castron se amesteca faina cu praful de sare. Margarina se razuieste solzisori si se presara deasupra. Se adauga zaharul si se framanta totu

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Trandafirasi

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 1 praf sare
  • 200 g margarina
  • 75 zahar pudra
  • 1 galbenus ou
  • 40g fulgi migdale
  • 100 g marmelada portocale (sau gem de caise si visine)

Mod de preparare

1. Intr-un castron se amesteca faina cu praful de sare. Margarina se razuieste solzisori si se presara deasupra. Se adauga zaharul si se framanta totul cu mixerul pana se obtine un aluat omogen.

Aluatul se inveleste in folie de aluminiu si se lasa sa se odihneasca la frigider aproximativ 1 ora.

2. Cuptorul se infierbanta la 200 C (ca de obicei, am incins cuptorul meu pe gaz la treapta cea mai joasa). Suprafata de lucru se presara cu faina si se intinde aluatul. Cu o formisoara se decupeaza floricele.

3. Galbenusul se amesteca cu putina apa, se unge jumatate din numarul de floricele de aluat si deasupra se presara fulgii de migdale. Toate florile se pun in tava unsa cu margarina sau tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor pentru 10 minute.

4. Trandafirasii se lasa sa se raceasca, apoi se lipsesc doi cate doi cu marmelada, gem, etc, avand grija ca partea cu fulgii de migdale sa ramana deasupra.


Pofta buna!

Reteta Trandafirasi a fost propusa de tanku pe forum culinar.ro

Alte retete de fursecuri gasiti aici:

Fursecuri simple cu miere si nuci,

Fursecuri simple, cu nuca,

Cele mai simple fursecuri

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
3
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Scovergi ardelenesti
4
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
5
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Parteneri
Desert prajitura Rudi cu afine
Bucataras.RO

Desert prajitura Rudi cu afine

Prajitura Rudi cu afine este usor de facut si foarte gustoasa!

Desert prajitura Rudi cu afine
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!