Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Reteta Turta dulce glazurata

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 20m 
Pica postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Turta Dulce Glazurata (Reteta Video)"
 
Turta dulce glazurata este desertul copilariei mele si imi placea sa savurez aceste prajiturele pline de savoare si arome.

ingrediente

Aluat:
   70 g faina + inca 170 g
   130 g zahar
   65 ml apa
   30 g unt
   1 ou mic
   1 vf cutit sare
   ½ lingurita bicarbonat de sodiu
   ½ lingurita scortisoara
   1 vf cutit praf de cuisoare
   1 vf cutit ghimbir
   1 vf cutit nucsoara macinata
   ½ lingurita coaja rasa de citrice.
Glazura:
   1 albus de ou
   100 g zahar pudra
   2 linguri apa fierbinte
   esenta de vanilie.

mod de preparare

Se caramelizeaza o lingura cu zahar si se toarna, cu grija, apa clocotita. Se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul format. Se adauga apoi, restul cantitatii de zahar, amestecat cu condimentele (scortisoara, nucsoara, ghimbirul si cuisoarele). Dupa ce zaharul se topeste, se opreste focul si in siropul fierbinte se adauga 70 g faina. Se amesteca energic, pana cand se obtine o crema omogena. Se lasa sa se raceasca.
In compozitia racita, se adauga apoi, restul cantitatii de faina, sarea, bicarbonatul de sodiu, oul, untul topit (si racit) si coaja de citrice. Se framanta bine aluatul pana cand acesta devine elastic si nu se mai lipeste de maini.
Se umezeste o tava cu putina apa si se tapeteaza cu hartie de copt.
Se formeaza cu mainile mici bile din aluat si se aseaza in tava cu 2 cm distanta intre ele.
In cuptorul incins la 180 de grade, se coc turtele dulci timp de 15-20 minute, pana cand acestea sunt usor intarite pe margini, iar in mijloc sunt inca moi.
Se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca.
Din cantitatile date ies aprox 50 buc. de dimensiuni mai mici, pe care le coacem in doua randuri. Aluatul ramas pentru a doua tava, se inveleste din nou in folie de plastic, pentru a nu se usca.
Glazura:
Intr-un vas cu peretii mai inalti, se mixeaza albusul pana cand creste, se adauga zaharul si esenta si se continua mixarea, pana cand se formeaza o bezea ferma. La final se adauga apa fierbinte si se mai mixeaza pana cand este incorporata.
Glazurarea:
Turtele dulci coapte si bine racite, se scufunda in vasul cu glazura si se scot apoi cu o lingura. Se aseaza pe un gratar si se lasa pana se intareste glazura sau pana cand nu mai puteti de pofta!


Turta dulce glazuarata se serveste rece.




Sursa retetei de turta dulce glazurata este siteul truedelights.ro.

Incearca si Chiacchiere (de carnaval), un fel de minciunele
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce glazurata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.