Visine la plic

Intr-un castron se pune oul intreg, zaharul, zaharul vanilat, uleiul, margarina topita, iaurtul, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, praful de sare

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Visine la plic

Ingrediente

  • 1 ou
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 7 linguri ulei
  • 1/2 pachet margarina (125 gr)
  • 200 gr iaurt
  • 1 linguritza bicarbonat de sodiu ( nu cu varf)
  • zeama de la jumatate de lamaie mai mica
  • un praf de sare
  • 480500 gr faina
  • visine
  • fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Intr-un castron se pune oul intreg, zaharul, zaharul vanilat, uleiul, margarina topita, iaurtul, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, praful de sare, faina Se amesteca cu lingura de lemn pana se desprinde aluatul de pe castron Se framanta putin, aluatul e uleios, si nu e legat. Se baga la frigider cam 30 min. Intre timp se scurg bine visinele de zeama. Se infaineaza masa, se pune aluatu cu o mana de faina peste el si apoi intindem foaie. Se taie patrate din aluat se presara fulgi de ciocolata se trece cu sucitorul peste ele, si apoi se baga patru visine-n coltzuri si una in centru se aduna coltzurile apoi se presara ca sa se lipeasca. Se baga in cuptor la 180 grade, pt 20-25 min, pana se rumenesc.
Reteta Visine la plic a fost propusa de Pocahontas Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Ciorbita de perisoare cu amestec de legume
Bucataras.RO

Ciorbita de perisoare cu amestec de legume

Ciorbita de ''verisoare'' dulci cu legume pline de vitamine,intareste sistemul imunitar ( sper ca am zis un adevar,ramane de...

Ciorbita de perisoare cu amestec de legume
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!