Placintele fragede cu dovleac

Au o aroma imbientoare de scortisoara, iar foile sunt fragede si se topesc in gura! Nu rata ocazia sa pregatesti aceste minunate placintele!

Portii
10
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Placintele fragede cu dovleac

Ingrediente

  • Aluat
  • 150 g faina
  • 100 g zahar
  • ½ lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 ou
  • 100 g unt rece
  • Umplutura:
  • 800 g dovleac
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 2 linguri gris
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

amesteca in vasul de inox al robotului Ankarsrum faina, zaharul, praful de copt, coaja de lamaie si un praf de sare.

adauga oul batut si untul rece, dat pe razatoarea mare

framanta bine aluatul, aproximativ 5 min

pune aluatul in folie de plastic si lasa-l la rece 15 min

intre timp, taie dovleacul in felii si pune-l intr-o tava, pe hartie de copt

coace-l la 180 de grade pentru 15 minute, pana se inmoaie si intra furculita in el foarte usor

scoate dovleacul copt intr-o sita si lasa-l la scurs

amesteca-l apoi cu zaharul pudra, scortisoara, esenta de rom si grisul

scoate aluatul din frigider si intinde-l intre doua foi de copt, pana obtii o foaie dreptunghiulara, de 0.5 cm grosime

pune dovleacul peste foaia de aluat, intr-un strat tot de 0.5 cm si ruleaza pe lungime

pune ruloul la frigider pentru 20 de minute, pana se intareste aluatul

taie apoi ruloul in bucati de 4-5 cm si pune placintelele in tava, pe hartie de copt

unge-le cu ou batut, cu ajutorul unei pensule

coace-le apoi la 180 de grade, cam 30-40 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra

scoate tava din cuptor si lasa-le la racit, apoi pudreaza-le cu zahar pudra

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba ruseasca
3
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Desert tort Anka
Bucataras.RO

Desert tort Anka

Pentru ca sarbatorita se numeste Anka era musai sa dau si numele tortului tot Anka. La multi ani Anka !

Desert tort Anka
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!