Prajitura Afinutza

Aroma si multa culoare!!

Portii
12
Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura Afinutza

Ingrediente

  • blat:
  • 4 oua,
  • 150 g faina
  • 150 g zahar
  • 60 ml ulei
  • un praf de sare
  • crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri de smantana,
  • 400 g afine,
  • 250 g zahar
  • un plic de gelatina(10g)
  • decor:
  • o mana de afine,
  • 250 ml sirop de afine,
  • un plic de tort gelle

Mod de preparare

Se prepara blatul mixand albususrile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se obtine o bezea. Galbenusurile se freaca cu uleiul apoi se adauga peste bezea si apoi se toarna fina in ploaie. Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt apoi se toarna compozitia si se coace 20 minute la foc potrivit. Se scoate blatul copt de pe hartie, se lasa sa se raceasca si apoi se taie blatul in 2 parti egale. Se opreste o mana de afine proaspete apoi restul care raman se pun in siropul pe care il preparam din cele 250 g de zahar si un pic de apa. Se da in cateva clocote apoi se scurg printr-o sita fructele de sirop. Se da la racit. Se mixeaza frisca iar cand se intareste se adauga smantana, o cescuta mica de sirop de afine si fructele ramase la scurs. Se incorporeaza si gelatina care intai se hidrateaza in 100 ml apa rece si apoi se topeste la bain marin. Se aseaza o jumatate de blat(fixata intr-o forma patrata reglabila) apoi se toarna crema,se niveleaza cu o lingura si se aseaza deasupra a 2 a parte de blat. Se repartizeza deasupra mana de afine proaspete apoi se toarna deasupra cald jeleul preparat din siropul ramas,conform modului de preparare de pe plic. Se da la rece cel putin 2 ore inainte de a portiona prajitura. Eu o prepar de seara si o tai a 2 a zi. Este delicioasa!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola