Prajitura cu capsuni si jeleu

pentru concurs dulciuri cu fructe Aroma si culoare intr-un desert delicios!

Portii
12
Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu capsuni si jeleu

Ingrediente

  • 2 blaturi din cate:
  • 5 oua,
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 5 linguri de faina,
  • un praf de sare
  • esenta
  • Crema:
  • 700 g capsuni coapte
  • o cana de zahar
  • 400 g smantana
  • un plic de gelatina
  • Decor:
  • 300 g capsuni
  • 300 ml sirop de capsuni
  • 2 pliculete de tort-gelle

Mod de preparare

Se prepara fiecare blat asa;se bat albusurile cu un praf de sare,apoi cu zaharul pana se obtine o bezea consistenta. Se freaca galbenusurile cu uleiul si esenta apoi se adauga in albusuri,se incorporeaza si se adauga treptat si fina.Tapetam o tava cu hartie de copt,turnam aluatul si coacem 20 de minute la foc iute la inceput(cca 5 minute) apoi la foc potrivit Se fierb capsunile cu cana de zahar si o cana de apa, cca 15 minute apoi se scurg capsunile de sirop si se paseaza cu un blender pana obtinem un piure fin. Piureul de capsuni rece se mixeaza cu smantana si o cescuta de sirop rece. Se hidrateaza gelatina in 100 ml apa rece apoi o topim la bain marie si o adaugam in crema. Se monteaza prajitura in tava in care am copt blaturile asezam primul blat asezat intr-un cadru detasabil(este un cadru de inox care se modifica in functie de marimea tavii)se toarna crema de capsuni apoi se vine deasupra cu cel de-al 2 lea blat, se preseaza usor cu mana si se da la frigider cca o ora apoi se scoate tava si deasupra blatului presaram capsuni maruntite apoi preparam jeleul conform instructiunilor de pe plic,folosind siropul de capsuni ramas si il turnam fierbinte deasupra prajiturii,incepind din centru spre margini. Se mai lasa cel putin o ora la rece inante e a o taia in forma dorita. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
3
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici
Bucataras.RO

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Cu câteva zile în urmă, am aniversat-o pe Mama. Ca de fiecare dată, mă străduiesc să-i pregătesc un tort...

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!