Prajitura Lămâiţa

O prajitura simpla, gustoasa care ti se topeste in gura….o prajitura cu iz de sarbatoare si dor de copilarie.

Portii
10
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
70 minute
Complexitate
medie
Prajitura Lămâiţa

Ingrediente

  • Aluat:
  • cca 700g faina
  • 3 oua
  • 9 linguri zahar Pudra
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un praf de sare
  • o lingurita amoniac
  • Crema:
  • 300 g unt gras
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri de zahar
  • un litru de lapte
  • esenta de vanilie (dupa gust)
  • coaja si sucul de la o lamaie

Mod de preparare

Aluat Intr-un vas mixam ouale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Adaugam uleiul si laptele apoi amoniacul stins in otet. Incepem sa adaugam faina amestecand la inceput cu o lingura apoi framantam cu mana un aluat potrivit de tare .Cand aluatul nu se mai lipeste de maini il lasam la odihnit jumatate de ora la temperature camerei dupa care il vom imparti in patru parti egale.


Vom face patru foi pe care le coacem pe dosul tavii. Eu am intins aluatul direct pe hartie de copt apoi l-am transferat cu totul pe fundul tavii. Foile se coc la foc potrivit 7-8 minute in cuptorul preincalzit. Crema Amestecam intr-o craticioara faina,zaharul ,laptele,coaja si sucul de lamaie apoi punem pe foc mic si fierbem. Amestecam continuu cu telul pana compozitia se ingroasa.


Dam cratita deoparte si adaugam esenta de vanilie.Dupa ce crema s-a racit adaugam untul si mixam bine pana la omogenizare. Asamblare In tava pe fundul careia am copt foile vom monta prajitura.Impartim crema in trei apoi punem prima foaie pe care intindem o parte din crema,punem si a doua foaie si apasam usor. Procedam la fel pana terminam foile si crema.


Punem o folie de plastic peste prajitura apoi punem o greutate (eu am pus un tocator) si lasam la rece pana a doua zi cand foile se vor inmuia. Portionam prajitura si o servim rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Prajitura cu gem de prune si aluat razuit
Bucataras.RO

Prajitura cu gem de prune si aluat razuit

Prăjitura cu gem de prune și aluat răzuit, este una din prăjiturile copilăriei pe care ne-o prepara mama, cu gem de...

Prajitura cu gem de prune si aluat razuit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!