Prajituri

Reteta Alune caramelizate

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
liliana postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Apa si zaharul se fierb impreuna pana ajung la 118 C (stadiul "petit boulé”– siropul formeaza o bula moale si plata, in timp ce

ingrediente

   120 g alune de padure
   30 g zahar
   15 g apa
   4 g unt

mod de preparare

Apa si zaharul se fierb impreuna pana ajung la 118 C (stadiul "petit boulé”– siropul formeaza o bula moale si plata, in timp ce este presata usor intre doua degete umezite).


Se pun alunele – deja curatate, vezi procedeul de mai sus.


Se ia craticioara de pe foc si se amesteca cu o paleta pana se cristalizeaza putin (pe alune va apara ca o pudra alba).


Se readuce pe foc mic, amestecand usor pana ce zaharul s-a caramelizat. Cand s-au infierbantat alunele se adauga untul, si se rastoarna totul pe o tavita, separand alunele una de cealalta.


Se opresc 24 alune pentru decor, restul se toaca marunt cu un cutit.





Reteta propusa de Daneza13
Incearca si Ecler cu ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Alune caramelizate" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.