Prajituri

Amandine cu crema de ciocolata

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Amandine cu ness (reteta video)"
 
Cand te hataresti sa faci amandine mai intai te apuci de facut crema deoarece necesita timp de racire la frigider 2 ore.
Intr-o craticioara se pune c

ingrediente

Pentru blat:
   12 oua
   12 linguri zahar
   8 linguri faina
   3 linguri cacao
   2 plicuri zahar vanilat
   un praf de sare
Pentru crema:
   500g ciocolata neagra(80% cacao)
   500ml frisca lichida La Dorna
   150g zahar
   esenta de rom
   coja rasa de portocala
   Sirop
   250g zahar
   250ml apa
   esenta de rom
   Fondant
   500g zahar
   250ml apa
   3 linguri miere de albine
   2 linguri cacao
   4 tablete ciocolata neagra

mod de preparare

Cand te hataresti sa faci amandine mai intai te apuci de facut crema deoarece necesita timp de racire la frigider 2 ore.


Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucatele (eu am folosit ciocolata neagra cu 80% cacao) se adauga zaharul, coaja rasa de portocala si frisca lichida, se pune la foc mic pana se topeste complet ciocolata. Se pune apoi la frigider pentru 2 ore. (eu am bagat crema la congelator pentru 30 de minute). Se scoate si se bate cu mixerul la viteza mare pana devine o crema spumoasa si tare.


Blatul:


Se separa galebenusurile de albus in 2 vase separate.


Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, vanilia si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina, cacao si se amesteca bine, apoi se pun albusurile batute spuma tare, amestecand usor de jos in sus.


Compozitia se toarna intr-o tava dreptunghiulara si se baga la cuptorul incins la 180gC. pentru 15-20 de minute. Se lasa racit si se taine in 2 pe lungime.


Cat timp blatul este la cuptor se pregateste siropul:


Se face un sirop clasic din zahar lasat sa se caramelizeze, se adauga apa si esenta de rom. Se lasa la racit.


In aceiasi tava in care am copt blatul se pune prima foaie se insiropeaza se adauga crema, al 2 blat si se insiropeaza. Apoi se mai lasa la frigider pana este gata fondantul.


Pentru fondant:


Intr-o cratita se pune zaharul si apa pe foc sa fiarba pana se leaga un sirop mai gros. Se amesteca in el si se uda marginile cratitei cu o pensula cu apa rece sa nu se cristalizeze pe margini. Cand siropul a scazut si este mai gros se adauga mierea si se mai tine pe foc 2-3 minute, se adauga cacao, si patratelele de ciocolata, se amesteca bine si se lasa putin la racit, sa nu fie foarte fierbinte. Daca se intareste prea tare se mai innmoaie la bainmarin.


Se scoate prajitura din frigider si se portioneaza in patrate. Eu am luat fiecare prajitura in parte si am trecut-o prin glazura de ciocolata.

Se lasa la racit, sa se intareasca glazura, iar apoi se orneaza in functie de preferita. Alte retete de prajituri Prajitura mere Cremsnit Prajitura de post
Incearca si Prajitura Castel
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine cu crema de ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite