Amandine cu crema de ciocolata

Cand te hataresti sa faci amandine mai intai te apuci de facut crema deoarece necesita timp de racire la frigider 2 ore. Intr-o craticioara se pune c

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Amandine cu crema de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 12 oua
  • 12 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 500g ciocolata neagra(80% cacao)
  • 500ml frisca lichida La Dorna
  • 150g zahar
  • esenta de rom
  • coja rasa de portocala
  • Sirop
  • 250g zahar
  • 250ml apa
  • esenta de rom
  • Fondant
  • 500g zahar
  • 250ml apa
  • 3 linguri miere de albine
  • 2 linguri cacao
  • 4 tablete ciocolata neagra

Mod de preparare

Cand te hataresti sa faci amandine mai intai te apuci de facut crema deoarece necesita timp de racire la frigider 2 ore.

Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucatele (eu am folosit ciocolata neagra cu 80% cacao) se adauga zaharul, coaja rasa de portocala si frisca lichida, se pune la foc mic pana se topeste complet ciocolata. Se pune apoi la frigider pentru 2 ore. (eu am bagat crema la congelator pentru 30 de minute). Se scoate si se bate cu mixerul la viteza mare pana devine o crema spumoasa si tare.

Blatul:

Se separa galebenusurile de albus in 2 vase separate.

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, vanilia si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina, cacao si se amesteca bine, apoi se pun albusurile batute spuma tare, amestecand usor de jos in sus.

Compozitia se toarna intr-o tava dreptunghiulara si se baga la cuptorul incins la 180gC. pentru 15-20 de minute. Se lasa racit si se taine in 2 pe lungime.

Cat timp blatul este la cuptor se pregateste siropul:

Se face un sirop clasic din zahar lasat sa se caramelizeze, se adauga apa si esenta de rom. Se lasa la racit.

In aceiasi tava in care am copt blatul se pune prima foaie se insiropeaza se adauga crema, al 2 blat si se insiropeaza. Apoi se mai lasa la frigider pana este gata fondantul.

Pentru fondant:

Intr-o cratita se pune zaharul si apa pe foc sa fiarba pana se leaga un sirop mai gros. Se amesteca in el si se uda marginile cratitei cu o pensula cu apa rece sa nu se cristalizeze pe margini. Cand siropul a scazut si este mai gros se adauga mierea si se mai tine pe foc 2-3 minute, se adauga cacao, si patratelele de ciocolata, se amesteca bine si se lasa putin la racit, sa nu fie foarte fierbinte. Daca se intareste prea tare se mai innmoaie la bainmarin.

Se scoate prajitura din frigider si se portioneaza in patrate. Eu am luat fiecare prajitura in parte si am trecut-o prin glazura de ciocolata.


Se lasa la racit, sa se intareasca glazura, iar apoi se orneaza in functie de preferita. Alte retete de prajituri Prajitura mere Cremsnit Prajitura de post

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Desert prajitura desteapta cu ciocolata
Bucataras.RO

Desert prajitura desteapta cu ciocolata

M-am inspirat de la Jamila, doar ca eu am adaugat frisca si binenteles niste zmeurica proaspat culeasa. Aragazul meu inca nu...

Desert prajitura desteapta cu ciocolata
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!