Prajituri

Reteta Baclava

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Se amesteca nuca impreuna cu zaharul si putina scortisoara, iar untul se pune la topit intr-un vas. Intr-o tava unsa cu unt, se asaza o foaie din alu

ingrediente

   1 jumatate pachet de foi de placinta
   250 gr nuca macinata
   200 gr zahar
   200 gr unt
   scortisoara macinata
Pentru sirop:
   400 ml apa
   400 gr zahar
   rom
   vanilie
   coaja de lamaie

mod de preparare

Se amesteca nuca impreuna cu zaharul si putina scortisoara, iar untul se pune la topit intr-un vas. Intr-o tava unsa cu unt, se asaza o foaie din aluatul pentru placinta, se unge cu unt, se mai pun doua foi, de asemenea unse cu unt, apoi se pune un strat de nuci. Se asaza deasupra o foaie unsa cu unt, se presara un alt strat cu nuca si se pune alta foaie unsa cu unt. Deasupra se asaza 2-3 foi, unse fiecare cu unt. Ultima foaie se unge bine cu unt, apoi se pune baclavaua la cuptor. Pentru sirop se fierbe apa cu zaharul, romul, vanilia si coaja de lamaie. Dupa ce baclavaua s-a rumenit, se toarna deasupra o parte din sirop si se mai lasa putin in cuptor.
Baclavaua se serveste stropita cu restul de sirop.



Alte retete de dulciuri:



Tiramisu Turta dulce Prajitura televizor
Incearca si Prajitura cu mac
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.