Prajituri

Baclava cu lamiie

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
Angelica postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se unge tava de aragaz cu ulei. Se asaza prima foaie de placinta si se presara cu nuca macinata. Se asaza a doua foaie de placinta, se unge cu putin u

ingrediente

   1/2 kg nuci macinate
   1 pachet foi placinta
   ulei
   zahar
   zahar vanilat
   o lamiie

mod de preparare

Se unge tava de aragaz cu ulei. Se asaza prima foaie de placinta si se presara cu nuca macinata. Se asaza a doua foaie de placinta, se unge cu putin ulei si din nou se presara nuca macinata. Se pune urmatoarea foaie, se unge cu ulei si la fel se presara nuca si tot asa. Deasupra va ramine ultima foaie. Asa crude cum sint, se taie in patrate foile din tava si se pun la cuptor 25 minute. Intre timp, se prepara siropul astfel: se fierb intr-o oala 3 pahare de apa, 3 pahare de zahar si 2 plicuri zahar vanilat (2-3 clocote). Se stoarce apoi o lamiie, dupa ce s-a stins focul. Dupa cele 25 min. de copt baclavaua, se insiropeaza cu siropul. La inceput o sa sfirie, dar asa trebuie. Cu focul stins, se pune din nou in cuptor 15 min. ca sa intre siropul in ea.
Incearca si Prajitura zeilor
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava cu lamiie" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite