Prajituri

Baclava turceasca

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 40m 
mihuta postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Apa si zaharul se fierb, amestecind din cind in cind. Din serbetul care fierbe se pica o picatura pe o unghie. Daca pe unghie nu curge in stinga sau i

ingrediente

Pentru 10 portii:
   8 pahare faina
   1 ou
   3 pahare nuca macinata
   1
   5 pahar margarina topita
   1
   5 pahar unt topit
   2 pahare amidon de porumb
   1/2 lc sare
   3
   5 pahare zahar tos
   4 pahare apa
   2 ls suc de lamiie

mod de preparare

Apa si zaharul se fierb, amestecind din cind in cind. Din serbetul care fierbe se pica o picatura pe o unghie. Daca pe unghie nu curge in stinga sau in dreapta, inseamna ca serbetul e gata.
Din faina, oua si sare se face un aluat. Se framinta pina devine ca lobul urechii de moale. Din aluat se rup bucati de marimea unei cepe medii. Bucatile astfel rupte (30) se intind (aceste foi se numesc yufca) la marimea tavii care se va folosi. Se foloseste amidon la intinderea yufcilor. Se amesteca untul topit cu margarina topita. Se unge fundul tavii. Se asaza in tava cite o yufca si cite un strat de nuca pisata pina se pun toate foile si toata nuca. Marginile foilor care ies peste marginea tavii se intorc spre tava. Se taie baklavaua in lung si in lat.

Grasimea ramasa se intinde bine peste baclava si peste marginile intoarse.
Baclavaua se coace la cuptor pana se rumeneste (25 minute). Se lasa apoi sa se raceasca. Serbetul fierbinte se toarna peste baclavaua racita.
Se serveste dupa ce baklavaua a absorbit bine serbetul.
Incearca si Rulada cu caramel mentolat si nuca
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava turceasca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite