Bavareza de piersici

Bavareza de piersici este o reteta de prajitura simplu de facut, o prajitura aromata cu piersici perfecta pentru o zi calda de vara.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Bavareza de piersici

Ingrediente

  • piersici; 200 gr de biscuiti; 80 gr de alune de padure prajite; 150 de grame de unt topit; 17 gr de gelatina adica foi; 400 de ml de smintina lichida; 5 linguri de zahar;

Mod de preparare

Eu aveam niste piersici care nu-mi mai placeau pentru ca erau moi asa ca le-am curatat si le-am facut bucatele, bucatelele cele mai tari le-am pus intr-un castronel si restul le-am amestecat in robot obtinind un piure.

Apoi am sfarimat 200 de grame de biscuiti, i-am amestecat cu 80 de grame de alune de padure prajite si macinate (reteta prevedea 50 de alune si 50 de migdale) si cu 150 de grame de unt topit. Am luat platoul, am pus decoratia pe care am "mostenit-o" de la Angelique, am pus inelul de la o forma de tort detasabil in asteptarea momentului in care voi poseda si eu un inel ca al Marcelei prin bunavointa unei prietene), inel pe care l-am "captusit" cu hirtie de copt, si in tot acest mecanism am pus amestecul de biscuti si am introdus rapid in frigider.

Am pus apoi in apa la muiat 17 gr de gelatina adica foi, am muiat-o pe foc mic cu putin piure si apoi am amestecat-o cu piureul de piersici Am facut frisca in 400 de ml de smintina lichida si un pic de zahar cred ca vreo 5 linguri, din pacate am pus "ochiometric" si in aceasta frisca am inceput sa adaug putin cite putin piure-ul de piersici apoi la sfirsit am pus si bucatelele.

Am scos inelul de la frigider si am varsat compozitia deasupra dupa care am repus la frigider, era ora 16.30 si mi-era cam frica ca nu se va intari pentru ora cinei dar am avut noroc si la urma am scos inelul si am decorat cu feliute de piersicici astfel ca mai mult nu ma pricep inelul cred ca era 28 diametru. Buna dupa mine frisca e prea multa, as incerca alta data sa reduc la jumatate.


Pofta buna! Reteta Bavareza de piersici propusa de Adriana Nicoleta Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Scovergi ardelenesti
3
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Foi napolitana cu blat de nuga
5
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Parteneri
Ciorba de bibilica
Bucataras.RO

Ciorba de bibilica

Bibilica sau piche cum i se mai spune in Moldova,este de marimea unei gaini si se gaseste des prin curtile oamenilor de la...

Ciorba de bibilica
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!