Prajituri

Reteta Beigli

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
patri03 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Incalzeste smantana, adauga oul, amesteca, dupa care adauga drojdia sfaramata. Sfarama 250 g de unt sau margarina in 500 g de faina, presara cu 50 g d

ingrediente

   Pentru aluat: 150 ml smantana
   20 g drojdie
   1 ou
   500 g faina
   250 g unt sau margarina
   zahar pudra
   putin sare
   Umplutura de nuca: 50 g stafide
   30 ml de rom
   miezul unui baton de vanilie
   300 g zahar vanilat amestecat cu 300/400 ml de lapte
   400 g nuca macinata
   Umplutura de mac: 50 g stafide
   30 ml de rom
   200 g zahar pudra
   100 ml de apa
   200 g mac macinat
   Umplutura de castane: 500 g pasta de castane
   rom/aroma de rom
   putin zahar vanilat
   mplutura de branza: 500 g branza
   zahar/miere/indulcitor
   zahar vanilat
   coaja rasa de lamaie si portocala
   stafide
   1 ou si 1 galbenus
   smantana

mod de preparare

Incalzeste smantana, adauga oul, amesteca, dupa care adauga drojdia sfaramata. Sfarama 250 g de unt sau margarina in 500 g de faina, presara cu 50 g de zahar pudra si putin sare, dupa care adaugasmantana cu drojdie si framanta aluatul. Imparte-l in 6, impacheteaza individual cele sase parti si pastreaza-le in frigider pana ziua urmatoare.


Umplutura de nuca: 50 g stafide inmuiate in 30 ml de rom, miezul unui baton de vanilie, 300 g zahar vanilat amestecat cu 300/400 ml de lapte, 400 g nuca macinata. Fierbe laptele cu zahar, adauga vanilia si stafidele inmuiate in rom, ia vasul de pe foc si adauga 400 g de nuca macinata (daca este prea moale poti adauga pesmet) si las-o sa se raceasca.


Umplutura de mac: 50 g stafide inmuiate in 30 ml de rom, 200 g zahar pudra fiarta in 100 ml de apa, 200 g mac macinat. Fierbe apa cu zahar, ia vasul de pe foc si adauga mac, stafide, coaja rasa si sucul de la o lamaie, si las-o sa se raceasca.


Umplutura de castane: 500 g pasta de castane, rom/aroma de rom, putin zahar vanilat. Amesteca toate ingredientele (poti adauga si stafide, coaja rasa de lamaie/portocala, aroma de portocala).


Umplutura de branza: 500 g branza, zahar/miere/indulcitor, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie si portocala, stafide, 1 ou si 1 galbenus. Amesteca aceste ingrediente, iar daca umplutura e prea lichida poti adauga putin gris. In cazul in care e prea groasa, poti adauga putina smantana.


Framanta lejer cele 6 parti de aluat si intinde-le pe o plansa tapetata cu faina in forma de dreptunghiuri de 5 mm grosime. Unge foaia cu albus si cu jumatate de umplutura, lasand liber o banda de 2-3 cm pe partea mai lunga. Presara cu stafide. Pe partea mai scurta indoaie o dunga de 2-3 cm, dupa care ruleaz-o. Aseaz-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Procedeaza la fel cu urmatoarele 5 parti de aluat. Unge-le cu galbenus si lasa-le sa stea jumatate de ora (sau putin mai mult daca inca nu s-a uscat galbenusul). Unge-le cu albus si lasa-le sa stea inca 1/2-1/3 de ora. Infige o furculita de mai multe ori in rulade, incat sa nu crape. Coace-le in cuptorul preincalzit, in jur de 40 de minute. Nu deschide usa cuptorului in primele 20 de minute. Lasa-le sa se raceasca in tava.





Observatie: vei obtine 6 rulade.


Umplutura de budinca/fructe: Fierbe doua budinci in 700-800 ml de lapte, cat este inca fierbinte adauga 1-2 palme de fructe uscate taiate marunt (caise, smochine, curmale, prune etc). Unge rulada cu aceasta umplutura.
Alte retete dulciuri recomandate





Ciocolata de casa





Spuma de capsuni


Tarta cu visine
Incearca si Mini strudele cu crema de capsuni
Daca ti-a placut reteta noastra "Beigli" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.