Se amesteca drojdia, cu laptele cald si zaharul. Se zdrobeste margarina se adauga faina, ouale batute, drojdia, zaharul vanilat, sarea, laptele. Se fr
Se amesteca drojdia, cu laptele cald si zaharul. Se zdrobeste margarina se adauga faina, ouale batute, drojdia, zaharul vanilat, sarea, laptele. Se framanta rapid aluatul si se lasa la dospit cca 2 ore. Aluatul se imparte in 2 sau 4 bucati egale (2 mai mari sau 4 mai mici). Se intind bucatile formate astfel incat sa se obtina bucati dreptunghiulare cu o grosime de ½ cm.
Se aseaza umplutura pe fiecare bucata in parte si se lasa cca 2 cm liber pe margine. Se incepe sucirea avand grija ca in timpul sucirii capetele sa fie bagate. Se aseaza in tava si se ung deasupra cu galbenus de oua si timp de o ora se lasa la crescut in cuptorul cald. Dupa aceea se ung cu albus de ou si se lasa la racit cca ½ ora. Dupa ce se va raci, va capata culoarea marmurei. Cu o furculita se impung marginile sa nu se crape in timpul coacerii si le lasa 25-30 de minute in cuptorul incins. Se evita deschirea usii cuptorului.
Mod de preparare umplutura:
Umplutura cu nuca : se prepara un sirop gros de zahar din 300 ml apa si zahar se adauga nuca. Se ia de pe foc si se adauga biscutitii maruntiti si restul ingredientelor.
Umplutura de mac : se fierbe laptele se adauga macul amestecat cu gris si apoi zaharul. Si la aceasta umplutura se poate adauga marmelada de gutui sau stafide.
Daca pregatiti beigli jumatate cu mac, jumatate cu nuca, se pune jumatate jumatate din fiecare umplutura. Ambele se pun rece pe aluat.
Alte dulciuri recomandate
Compot de caise
Gem de caise
Prajitura cu visine
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradImi plac foarte mult supele crema. De data aceasta am incercat una de fasole uscata. Am pus un timp scurt de pregatire...
Supa crema de fasole uscataIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii