Se bat albusurile de ou (conform retetei anterioara) la se adauga 15dg de cocos si un praf de sare. Se porneste cuptorul si se alege cea mai mica temp
Se bat albusurile de ou (conform retetei anterioara) la se adauga 15dg de cocos si un praf de sare. Se porneste cuptorul si se alege cea mai mica temperatura (max. 120 de grade C). Se unge o tava mai mare cu unt dupa care se presara cu faina. Din aceasta compozitie se formeaza movile de dimensiunea unei nuci si se aseaza in tava calduta. Bezelele se lasa la cuptor pana capata o culoare aurie. Daca in timpul spumarii se adauga cativa stropi de suc de lamaie, spuma devine mai tare. Nuca de cocos razuita poate fi inlocuita cu migdale, nuci, alune macinate. In cazul in care mierea se substitie cu zahar brun, bezelele vor fi mai tari.
Nu este indicat a se pastra la frigider.Din cantitatile de mai sus se obtin aproximativ 36 de bucati.
Alte retete de prajituri recomandate
Negresa prajitura
Prajitura alba ca zapada
Prajitura cu crema
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postTortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se...
Tort Diplomat de postNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseAceste fursecuri de sărbătoare sunt gustoase și ușor de preparat.
Fursecuri cu dulceataReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii