Briosele in diferite culori si arome sunt preferatele familiei mele, asa ca de aceasta data am pregatit briose de toamna cu crema de vanilie, frisca, branza si struguri.
Se preincalzeste cuptorul.
Se bat cu mixerul albusurile impreuna cu un praf de sare pana se obtine o spuma consistenta. Separat, se freaca margarina cu zaharul, se adauga cele 2 galbenusuri si se amesteca. Apoi se incorporeaza si spuma de albusuri si se amesteca toate. Se adauga si vinul, praful de copt, faina si se omogenizeaza.
Compozitia se imparte in 2 vase: unul va ramane simplu, iar in celalalt adaugam 2 lingurite de cacao si stafide. La nevoie, aceasta compozitie se poate subtia cu un pic de lapte.
Se toarna din fiecare compozitie in formele de briose in care am pus si forme de copt, insa nu umplem formele.
Se coc briosele la foc mediu pentru 20 de minute. Cand sunt gata, se lasa la racit.
Eu am obtinut 14 briose.
Crema de vanilie: se amesteca cele 2 galbenusuri ramase cu zaharul si semintele de vanilie, apoi se adauga faina si se toarna incet din laptele cald, omogenizand. Acum se fierb pe foc mic, amestecand continuu cu un tel. Cand incepe sa se ingroase, se mai amesteca energic un minut, apoi se da de pe foc. Se adauga Rama si se omogenizeaza. Se lasa la racit.
Asamblat si Ornat:
Se scobeste fiecare briosa, se umple cu putina crema.
Se bate cu mixerul frisca lichida pana devine consistenta si matasoasa, insa nu o bateti prea mult ca sa nu se stranga la frigider.
Se orneaza jumatate din briose cu frisca si bombonele colorate. Celelalte briose se orneaza cu frisca amestecata cu branza pufoasa Delaco si struguri si se pudreaza cu cacao.
Pofta Buna!
Timp total: 2h 30min
Portii: 14
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/09/briose-cu-branza-si-struguri.html
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaPentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macNu puteam lasa sarbatorile sa treaca fara sa avem pe masa si cateva portii de piftie de porc. ”Retete festive de...
Piftie de porcIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii