Prajituri

Reteta Briose cu cacao (panza de paianjen)

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
moni_512 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Briose cu ciocolata pentru Halloween"
 
Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu cacao (panza de paianjen) sunt necesare urmatoarele ingrediente: cacao, praf de copt, faina, bicarbonat, unt, zahar, ou, chefir sau iaurt.

ingrediente

   2 cani faina
   3 linguri praf de cacao (nu folosi cacao instanta)
   1 lingurita praf de copt
   1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
   1/4 lingurita sare
   4 linguri unt topit
   1 1/2 cana zahar
   1 ou
   2 lingurite aroma sau extract de vanilie
   1 cana chefir sau iaurt
Decor:
   2 albusuri
   2 1/2 – 3 plicuri zahar pudra
   1 lingurita aroma de vanilie
   2 linguri suc de portocale proaspat
   colorant alimentar negru sau maro

mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 175 de grade C. Unge formele de briose cu unt sau tapeteaza-le cu hartie de copt. Intr-un vas de marime medie amesteca faina, praful de cacao, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.




Intr-un vas mare amesteca untul cu zaharul, folosind un mixer, la viteza medie. Adauga ouale si aroma de vanilie si amesteca bine. Incorporeaza amestecul cu faina, in 3 parti, alternand cu chefirul.




Umple formele cu amestecul obtinut, pana la 2/3 din inaltime. Lasa la copt briosele 16-20 de minute (incearca cu acul sa vezi daca s-au copt). Scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca in forme 5 minute, apoi scoate-le pe un gratar, si lasa-le sa se raceasca la temperatura camerei.




Pentru decor pune albusurile intr-un vas si amesteca cu un mixer, la viteza mare, pana obtii o spuma moale. Adauga zaharul praf, vanilia si sucul de portocale, si amesteca mai departe, pana obtii o masa densa, lucioasa (trebuie sa obtii un amestec usor de intins. Daca este prea moale, mai adauga zahar pudra, daca e prea dens, adauga suc de portocale).




Din amestecul obtinut scoate 1/3 intr-un vas mai mic si adauga colorantul alimentar. Pune amestecul intr-un saculet textil de decor cu gaura sau intr-o punga de plastic gaurita la un capat cu un ac. Aplica cu ajutorul unei linguri amestecul de culoare alba deasupra brioselor si intinde-l cu un cutit.




Trage linii in forma de spirala folosind amestecul inchis, incepand din mijlocul brioselor, inaintand spre margini si „sterge-le” cu cutitul, apoi trage linii cu cutitul dinspre exterior inspre interior, la o distanta de 1-2 cm. Continua miscarea pana formezi o panza de paianjen deasupra brioselor. Obtii 12 briose.


Briosele panza de paianjen cu cacao pot fi servite dupa ce s-au racit putin.

Incearca si Prafitura Trandafir
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu cacao (panza de paianjen)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.