Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de briose cu caramel sunt necesare urmatoarele ingrediente: unt, nuci, faina, fulgi de ovaz, praf de copt, bicarbonat, scortisoara, ou, chefir, zahar.
Incalzeste cuptorul la 180 de grade C, unge formele de briose cu unt sau tapeteaza-le cu hartie de copt. Intr-un vas mic, amesteca 12 dkg de unt cu zaharul si 10 dkg de nuci, toarna cate putin din amestec in fiecare forma.
Amesteca faina cu fulgii de ovaz, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara si restul nucilor. Bate oul spuma, impreuna cu zaharul, adauga zaharul vanilat, untul si chefirul, apoi adauga amestecul la cel cu faina si uniformizeaza aluatul.
Toarna amestecul in formele de briose si pune la copt 20 de minute. Apoi,lasa briosele la racit 10-15 minute, scoate-le din forme, intoarce-le si pune-le pe un gratar, lasa-le sa se raceasca complet.
Da jos hartia de copt, sau daca ai folosit unt, scoate nucile caramelizate din forme cu ajutorul unei linguri, si pune-le peste briose.
Pot fi servite imediat.
Alte retete recomandate:
Briose cu jeleu de portocale
Briose cu cafea
Briose cu ricotta si dulceata de mure
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructePentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...
Napolitane cu cacoa si menta
Comentarii